19 Mayıs 2014 Pazartesi

Aşçı

AŞÇI

Günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve 
becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getiren 
kişidir.

GÖREVLERİ

Yemeklerin hazırlanışı sırasında gerekli malzemenin tamam ve taze olup 
olmadığını kontrol eder,
Yapılacak yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına 
tarif eder,
Malzemeyi tarife uygun olarak tencereye koyar,
Yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler,
Gerektiğinde bizzat yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar,
Mutfağın, kullanılan araç ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar veya yaptırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder